Naktuinbouw
Labs

·

Naktuinbouw

Naktuinbouw, een onderzoeksinstelling voor het keuren van zaad- en plantmateriaal op ziekten en plagen, ging haar laboratorium verbouwen. INTOS werd direct gevraagd vanuit eerder contact om het verbouwde 600 m2 grote laboratorium opnieuw in te richten met bestaand en nieuw labmeubilair.

Opdracht: Duurzaam (her)inrichten verbouwd lab met grote ruimtelijke onderverdeling
Locatie: Roelofarendsveen
Fotografie: Michel Claus

Behoefte van de klant

Voor Naktuinbouw was het essentieel om de juiste faciliteiten te hebben ter ondersteuning van hun onderzoek. Dit vereiste een gedetailleerde onderverdeling van ruimtes en aandacht voor de dynamiek in werkprocessen tussen de medewerkers. Van alle leveranciers in dit project werd verwacht dat zij nauw afstemden met de andere betrokken partijen om een soepele uitvoering van de verschillende projectfases te garanderen.

Onze aanpak

Om ervoor te zorgen dat de processen niet te veel vertraagd werden door de verbouwing en het laboratorium tijdig opgeleverd kon worden, hebben we nauw samengewerkt met de bouwkundige aannemer en installateur.

Voor een optimale werkomgeving per afdeling en bijbehorende ruimtes hebben we, op basis van een interne uitvraag onder medewerkers, alle labruimtes opnieuw ingericht. Dit omvatte zowel nieuw meubilair en apparatuur—zoals laboratoriumtafels, onderkasten, veiligheidskasten, een geïntegreerde balanstafel en zuurkasten—als hergebruikt meubilair. Dankzij onze Green Lab Service hebben we meegedacht over manieren om kosten en materialen te besparen, wat resulteerde in het hergebruik van verschillende tafelframes. Deze meubels zijn opgeknapt en opnieuw geïntegreerd in de vernieuwde inrichting.

Opgeleverd resultaat

Marcel Zenden, technisch laborant bij Naktuinbouw: “Dit project illustreert uitstekend de kennis en kunde van INTOS Lab Solutions. Onze wens om duurzaam om te gaan met bestaand meubilair en dit te hergebruiken, werd door INTOS op een kundige manier opgepakt en uitgevoerd. De combinatie van het meedenken over nieuw laboratoriummeubilair en het optimaal hergebruik van bestaand meubilair was voor ons van grote waarde.”

Luuk van Willigenburg, project director – Lab solutions bij INTOS: “Zoals altijd lag de focus op een goede samenwerking met de andere partijen. Het was bijzonder om te zien hoe een natuurgerichte organisatie als Naktuinbouw veel aandacht besteedde aan duurzaamheid en hoe wij samen mogelijkheden hebben gevonden om een groot deel van hun bestaande meubilair weer optimaal functionerend te krijgen.”

Succesvol ingeschreven!

U ontvangt vanaf nu blogs en nieuwsberichten per e-mail.