Genmab Track IV
Labs

·

Genmab Track IV

In het Genmab Research & Development Center (GRDC) van Genmab, een internationaal biotechnologiebedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van antilichaamtherapieën tegen kanker en andere ernstige ziekten, werden vele laboratoria verbouwd en heringericht, in totaal 2000 m2. Alles op een zo duurzaam mogelijke manier. INTOS is als vaste leverancier gevraagd om door middel van hergebruik van bestaand labmeubilair dit in samenwerking met de technisch projectmanager van Genmab te realiseren.

Opdracht: Duurzaam en optimaal herinrichten bestaande locatie
Locatie: Utrecht
Ontwerp: Genmab – Green Lab Service
Fotografie: INTOS

Behoefte van de klant 

Door de groei binnen Genmab is ervoor gekozen het GRDC op een duurzame wijze te herinrichten, zodat de ruimtes optimaal kunnen worden benut. De huidige inrichting, die was verdeeld over de drie verdiepingen, moest zoveel mogelijk worden hergebruikt zonder afbreuk te doen aan de labeisen. Het was hierbij tevens van essentieel belang dat de doorlopende labprocessen zo min mogelijk verstoord werden. Er was heldere communicatie nodig, zodat de projectmanager van Genmab de afstemming met alle onderaannemers soepel kon laten verlopen. 

Onze aanpak

Vanuit onze Green lab service is dit project aangevlogen. In vier verschillende fases hebben we het bestaande meubilair geïnventariseerd wat betreft de status, maatvoering en mogelijkheden voor hergebruik. Daar vloeiden tekeningen uit voort voor de nieuwe indeling van de ruimtes en eventuele aanpassingen per meubel. Vervolgens werden de meubels afgebouwd, opgeslagen, aangepast en weer opnieuw ingezet.  

In deze gefaseerde aanpak hadden we veel aandacht voor heldere communicatie richting medewerkers en andere onderaannemers om duidelijke verwachtingen te creëren. Van idee tot oplevering heeft dit project slechts  elf maanden geduurd. En doordat vrijwel alleen nieuwe materialen zijn gebruikt voor de afwerking, zoals plinten, is 90% van het bestaande meubilair hergebruikt!
 

Opgeleverd resultaat

Gijs Koolen, technisch projectmanager Genmab: “Initieel was de opdracht niet gemakkelijk: 2000 m2 bestaand lab volledig herinrichten, binnen een zeer korte tijd waarbij de labs hun targets moesten kunnen blijven halen en dan ook nog eens zoveel als mogelijk hergebruiken en energie reduceren. Aanvankelijk leek 30-40% om te hergebruiken al best een goede schatting, maar al snel zagen we dat er veel meer in zat. De clue bleek een nauwe, wekelijkse betrokkenheid van Genmab lab-gebruikers ter plaatse in de bouwzone én het enthousiasme van de vele monteurs en technici om anders te willen denken en toch de opslag in te willen lopen i.p.v. de werkvoorbereider te bellen om nieuwe materialen te bestellen. Zo hebben zij dit samen mogelijk gemaakt. Iets waar zowel Genmab, als de directies van de onderaannemers trots op mogen zijn. Duurzaamheid leeft daadwerkelijk onder deze werknemers. Het eindresultaat: on-time, (ver) binnen budget, alle labtargets gehaald en daarnaast vele tevreden labgebruikers”.  

Manouk van der Wal, projectmanager INTOS: “Het is mooi te zien dat Genmab kiest voor duurzaamheid en INTOS hieraan mee kan werken. Door de eerdere samenwerking en het vertrouwen in onze Green lab service verliep dit project heel prettig. Onze monteurs kregen alle vrijheid om zo inventief mogelijk te zijn en alle kansen voor hergebruik te benutten. Dat vroeg vanuit onze kant om creativiteit, eigen initiatief en afstemming. Je weet namelijk ondanks de inventarisatie nooit exact wat je tegenkomt bij het afbouwen. Maar het vroeg ook om flexibiliteit aan de kant van Genmab. Deze soepele wisselwerking heeft tot een op en top duurzaam eindresultaat geleid!” 

Luuk van Willigenburg

Project director Lab Solutions

Succesvol ingeschreven!

U ontvangt vanaf nu blogs en nieuwsberichten per e-mail.