INTOS’ groene stap met Leeuwerik & Pfleiderer

Bij INTOS geloven we in de kracht van innovatie, niet alleen in ontwerp en vakmanschap, maar ook in onze verantwoordelijkheid ten opzichte van het milieu.

Daarom zijn we enthousiast om te melden dat we een grote stap zetten in onze duurzaamheidsinspanningen door over te stappen op OrganicBoard Pure P2 van Pfleiderer voor al onze gemelamineerde voorraadpanelen. Deze verandering markeert een belangrijke verschuiving naar meer milieuvriendelijke materialen zonder compromissen te sluiten op kwaliteit.

Van herwonnen hout naar gerecycled spaanplaat

Voorheen gebruikten we spaanplaat panelen van herwonnen hout, voornamelijk afkomstig van resthout van houtzagerijen. Hoewel herwonnen hout een afvalstroom is, bracht het toch enkele uitdagingen met zich mee. Dit hout moet nog worden gedroogd voordat het kan worden gebruikt. Bovendien, hoewel het een restproduct is, blijft het een ongebruikte grondstof.

De overstap naar OrganicBoard Pure P2

Met de overstap naar OrganicBoard Pure P2, een volledig gerecycled spaanplaat met een biogene binder, hebben we een oplossing gevonden die zowel milieuvriendelijk als efficiënt is. Dit materiaal wordt vervaardigd uit 100% gerecycled hout, waardoor we waardevolle grondstoffen kunnen behouden. Bovendien elimineert de biogene binder de behoefte aan schaarse grondstoffen zoals olie, waardoor onze ecologische voetafdruk nog verder wordt verkleind.

Voordelen voor onze klanten

Maar wat betekent dit voor onze klanten? Allereerst kunnen ze gerust zijn dat hun projecten bij INTOS worden gerealiseerd met materialen die het milieu respecteren. Daarnaast dragen ze bij aan een duurzamere toekomst zonder in te leveren op de kwaliteit en duurzaamheid van het eindproduct.

Veelzijdigheid en hoogwaardige afwerking

Bovendien biedt dit materiaal dezelfde veelzijdigheid en hoogwaardige afwerking waar INTOS om bekend staat. Of het nu gaat om kantoorinrichting, winkelinterieurs of maatwerkmeubilair, dit materiaal voldoet aan onze hoge normen voor prestaties en esthetiek.

Uitgebreide testfase en recyclingvoordelen

Tijdens een uitvoerige testfase is het materiaal met verschillende bewerkingen getest en wordt het materiaal beter beoordeeld dan conventionele spaanplaat.

Een van de voordelen van OrganicBoard Pure P2 is dat het gemakkelijk kan worden opgenomen in de reguliere recyclingstroom van houtmaterialen. Dit betekent dat aan het einde van de levensduur van het product, het materiaal op een milieuvriendelijke manier kan worden gerecycled en opnieuw kan worden gebruikt waardoor de hoeveelheid materiaal dat verbrand wordt verminderd.

Onze verantwoordelijkheid en samenwerking

Bij INTOS zijn we ervan overtuigd dat duurzaamheid niet alleen een keuze is, maar een verantwoordelijkheid die we allemaal delen. Samen met Pfleiderer en Leeuwerik maken we deze verantwoordelijkheid waar, zonder concessies te doen aan onze kwaliteit.

Meer informatie

Neem contact op met Robert Mollee, Duurzaamheid coördinator bij INTOS

Robert.Mollee@intos.nl | 06 – 5707 6594

of plan jouw call direct online in.

Succesvol ingeschreven!

U ontvangt vanaf nu blogs en nieuwsberichten per e-mail.