Het Huis van Delft: de kunst van maincontracting

Een van onze meest ambitieuze projecten tot nu toe. Huis van Delft. In dit blog: alles over dit bijzondere bouwproject en over onze rol als hoofdaannemer

Het Huis van Delft is een iconisch bouwproject dat symbool staat voor de rijke geschiedenis en de innovatieve toekomst van Delft. Gelegen in het hart van de stad, zal dit multifunctionele gebouw ruimte bieden aan wonen, werken en recreëren. Het ontwerp combineert moderne architectuur met duurzame technologieën, wat resulteert in een inspirerende en toekomstgerichte leefomgeving.

 

INTOS’ rol als hoofdaannemer

Bij INTOS dragen wij de verantwoordelijkheid voor de coördinatie en uitvoering van het volledige bouwproces van het Huis van Delft. Ons team van projectmanagers, ingenieurs en bouwspecialisten werkt nauw samen om ervoor te zorgen dat elk aspect van dit project vlekkeloos verloopt.

De 53 appartementen op de verdiepingen van dit multifunctionele gebouw zijn inmiddels opgeleverd. INTOS is aangesteld als hoofdaannemer voor de benedenverdieping, die zal worden omgevormd tot een auditorium, een Innovation Gallery, een sterrenrestaurant en andere voorzieningen.

Momenteel zijn er aanzienlijke werkzaamheden nodig voordat kunstenaar Job Smeets zijn kunstobject – een doorlopend tegeltableau van 2000 m² – kan aanbrengen.

Vakmanschap en samenwerking in de praktijk

John Winkel en Marc van der Veer zijn dagelijks in Delft om de uitvoering van het hoofdaannemerschap voor INTOS Maincontracting te coördineren. Ondanks dat Maincontracting niet onze kernactiviteit is, groeit de rol van dit team steeds meer in belang.

Team Maincontracting coördineert en beheert de uitvoering van het bouwproject. Dit omvat het aansturen van onderaannemers, de inkoop van materialen en het bewaken van planning en budget, evenals toezicht op de naleving van bouwvoorschriften en veiligheidsnormen. John en Marc fungeren als het centrale aanspreekpunt voor de opdrachtgever en zorgen ervoor dat alle partijen goed samenwerken.

John vertelt: ‘We hebben door de jaren heen een betrouwbaar bouwteam opgebouwd. Soms werken 20-25 mensen van verschillende bedrijven tegelijkertijd op locatie, wat een goede sfeer essentieel maakt, vooral als er problemen optreden. Bijvoorbeeld, voordat wij bij dit project betrokken waren, bleek een eerder aangebrachte betonvloer niet geschikt. Deze moet nu volledig worden vervangen, inclusief het leidingwerk dat is beschadigd.

Momenteel zijn wij bezig met de afwerking van de stalen frames op het plafond, waarbij het contour van het huis op de gevel doorloopt in het plafond. Dit wordt zorgvuldig voorbereid voor het kunstwerk dat later zal worden aangebracht.

Maincontracting biedt de kans om het gehele bouwproces van dichtbij te volgen, van de betonstort tot het leggen van het laatste plintje. Als alles volgens planning verloopt, ronden wij in de loop van 2025 af. Het zou een eer zijn om dan met een groep INTOS’ers het eindresultaat te bewonderen en te realiseren dat we hebben bijgedragen aan een wereldwijde toeristische attractie.’

Innovatie en Duurzaamheid

Het Huis van Delft is ontworpen met een sterke focus op duurzaamheid. Het gebouw zal worden uitgerust met energiezuinige systemen zoals zonnepanelen en regenwateropvang om de ecologische voetafdruk te minimaliseren. Ook worden duurzame bouwmaterialen gebruikt die zowel het milieu ten goede komen als de levensduur van het gebouw verlengen.

Bij INTOS streven wij naar projecten die niet alleen aan de hoogste standaarden voldoen, maar ook een positieve impact hebben op de gemeenschap en het milieu. Het Huis van Delft is een mooi voorbeeld.

Omvang van het project

Voor een idee van de omvang van het project, hier een overzicht van de gebruikte materialen voor Huis van Delft:

  • 21 ton staal
  • 7500 m² gipsplaten (2100 gipsplaten)
  • 10,5 km metal stud profielen
  • 187.000 stuks gipsplaatschroeven
  • 375 m³ isolatie
  • 500 m² multiplex
  • 17 m³ grenenhout

Voor meer informatie over het Huis van Delft en onze andere projecten, bezoek de website van Huis van Delft 

Succesvol ingeschreven!

U ontvangt vanaf nu blogs en nieuwsberichten per e-mail.