VUmc | MDL
Medical

·

Interior Construction

VUmc | MDL

De Polikliniek van Maag- Darm- en Leverziekten (MDL) in het Amsterdam UMC locatie VUmc onderging een volledige renovatie. Op basis van het ontwerp van Olivier Spek Architecten is INTOS gevraagd door het Amsterdam UMC om het volledige interieur te realiseren.

Opdracht: Inrichting gerenoveerde Maag-Darm-Lever poli AmsterdamUMC
Locatie: VUmc Amsterdam
Ontwerp: Olivier Spek Architecten
Fotografie: Michel Claus

Behoefte van de klant

Om aan de eisen van de beide ziekenhuizen (VU en AMC) van voor de gerealiseerde fusie tot het Amsterdam UMC te voldoen, moest de MDL poli gerenoveerd worden. In deze 1200 m2 grote poli komen veel onderdelen samen vanuit verschillende leveranciers. De wens vanuit het Amsterdam UMC was om een kwalitatief sterk en duurzaam interieur neer te zetten. Daarmee wilde het ziekenhuis onderhoudswerkzaamheden en verarming van de uitstraling en functionaliteit voorkomen. Om de eigen projectleiding te ontzorgen werd een proactieve houding verwacht van alle leveranciers. Zowel in de afstemming onderling als met de eindgebruiker. Ook was de betrouwbaarheid in leveringsafspraken door de krappe deadlines belangrijk.

Onze aanpak
In de voorbereidingstijd van ongeveer drie maanden hebben we met de architect de materialen en kleuren beter op elkaar afgestemd. Met name de materialen uit het oorspronkelijke ontwerp zijn aangepast naar door ons geboden alternatieven om de strikte schoonmaakbaarheidseisen na te kunnen komen. Ook hebben we nauwe afstemming gezocht met de eindgebruikers om de technische uitvoering van een doorgeefkast met ingebouwde RFID-scantechniek optimaal werkend te krijgen. Nadat de proefopstelling getest was, kon ook deze doorgeefkast in productie genomen worden.

We hebben voor de ruimtes waar directe zorg wordt verleend diverse meubels gebouwd waaronder pantry’s, doorgeefkasten met en zonder stralingswerende werking, bedachterwanden en scheidingswanden tussen de bedden. In de algemenere ruimtes zijn diverse balies geplaatst van aanmeldbalie tot verpleegkundigenbalie. Om de meubels zo lang mogelijk optimaal te laten functioneren, is veel aandacht besteed aan hoek- en randdetails. Door deze onder andere in te frezen of met massief houten latten te bekleden, beschadigen deze minder snel. Vanaf productie tot montage werd de poli na vijf maanden opgeleverd.

Opgeleverd resultaat
Josianne Mol, projectleider AmsterdamUMC: “Vooraf was duidelijk dat we niet alleen kwalitatieve leveranciers zochten voor dit project, maar leveranciers die zich echt partners voelden in de realisatie. En daardoor dus ook een proactieve rol zouden pakken in de afstemming met onze collega’s en andere leveranciers. Ik durf wel te zeggen dat INTOS de voorafgestelde vraag hierin heeft overtroffen. Meer dan tevreden ben ik over de samenwerking en ontzettend blij met het eindresultaat.”

“Dit was een prachtig project, waar ik met trots op terugblik. De nauwe en hoogwaardige samenwerking met het Amsterdam UMC, architect en eindgebruikers binnen het ziekenhuis, heeft tot een mooi eindresultaat geleidt. Mooi vind ik dat we elkaar allemaal vanuit onze eigen expertise hebben kunnen versterken. Een waar voorbeeldproject zoals wij ze het liefst aanvliegen om tot het beste resultaat te komen,” aldus Arjan Andriessen, projectleider INTOS.

 

 

Succesvol ingeschreven!

U ontvangt vanaf nu blogs en nieuwsberichten per e-mail.