We are
INTOSustainability
Bij INTOS geloven we dat duurzaam ondernemen de sleutel is tot een betere toekomst – voor onze planeet, onze mensen en onze samenleving.
Ons ESG-beleid (Environmental, Social & Governance) onderstreept ons streven naar een positieve impact op het milieu, de maatschappij en goed bestuur.
INTOS ESG-beleid
Onze bijdrage aan een betere wereld
Algemeen
INTOS creëert interieurs die bijdragen aan een betere wereld voor mens, milieu en de toekomst van ons bedrijf, met een uitgebreid ESG-beleid: Environmental, Social & Governance.
Environment
Social
We creëren veilige en inspirerende werkplekken, bevorderen welzijn op de werkvloer en ondersteunen actief lokale gemeenschappen om samen een positieve maatschappelijke impact te realiseren.
Governance
We zorgen voor transparantie, ethisch handelen en naleving van wet- en regelgeving, waarmee we vertrouwen opbouwen bij medewerkers, opdrachtgevers en partners.
INTOS maakt hoogwaardige, op maat gemaakte oplossingen. We streven ernaar om waarde toe te voegen voor onze opdrachtgevers met een positieve impact op de maatschappij en het milieu.
Onze Maincontracting dienst verzorgt uw pand van casco naar turn-key oplevering. De optimale aansluiting van uw gebouw en het interieur. Hiermee kunnen we bijdragen aan uw ESG-doelen.
Wij bieden op maat gemaakte interieurs die perfect passen bij de behoeften van uw project. Met ervaring sinds 1991 zorgen we ervoor dat elk interieur niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook bijdraagt aan een verantwoorde toekomst.
Ons ESG-beleid weerspiegelt onze toewijding aan het creëren van een positieve impact op milieu, maatschappij en goed bestuur. We nemen verantwoordelijkheid door voorop te lopen, kennis te delen, energie-efficiënte processen en eerlijke samenwerkingen.
Ons beleid voor duurzaamheid
Duurzaamheid zit in het hart van INTOS. Met zeven duidelijke speerpunten – van CO₂-reductie en circulaire oplossingen tot veiligheid en loopbaanontwikkeling – maken we samen werk van een betere toekomst. Samen met onze partners streven we naar tastbare en meetbare impact. Ontdek hoe wij bouwen aan een duurzame wereld!
CO₂-voetafdruk bedrijfsvoering verlagen
- Milieu
- Maatschappij
- Goed bestuur
We verlagen onze voetafdruk drastisch. Dit doen we door directe maatregelen te nemen middels innovatie, het optimaliseren van onze processen en de overgang naar fossielvrije transportmiddelen en bedrijfsvoering.
Betaalbare en duurzame energie
Klimaatactie
We werken hard om de CO₂-uitstoot van onze bedrijfsvoering aanzienlijk te verminderen. Dit doen we door slimmer en efficiënter om te gaan met energie en transport, en door het gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Onze focus ligt op het verduurzamen van onze energiebronnen en het reduceren van onnodige uitstoot. De 30% vermindering is gebaseerd op basisjaar 2023.
Ons streven naar duurzaamheid gaat verder: in 2030 willen we onze CO₂-uitstoot met maar liefst 60% hebben verminderd. Dit doel staat centraal in onze strategie om bij te dragen aan de mondiale inspanningen om de opwarming van de aarde te beperken, met name door ons energieverbruik te verduurzamen en fossiele brandstoffen uit te faseren. De 60% vermindering is gebaseerd op basisjaar 2023.
Onze visie is een volledig fossielvrije bedrijfsvoering in 2035. Dit omvat het verduurzamen van al onze transportmiddelen en bedrijfsprocessen. Door te innoveren en continu te investeren in duurzame technologieën, zetten we een belangrijke stap naar een klimaatneutrale toekomst.
Inzichtelijk maken voetafdruk van projecten
- Milieu
- Maatschappij
- Goed bestuur
We zetten in op volledige transparantie en willen actief bijdragen aan de vermindering van de CO₂-uitstoot in elk project. Onze focus ligt op het gebruik van ecologisch verantwoorde materialen en het ontwikkelen van CO₂-neutrale oplossingen.
Klimaatactie
Vanaf 2025 willen we onze opdrachtgevers niet alleen helpen bij het realiseren van hun projecten, maar hen ook voorzien van waardevolle inzichten in de CO₂-impact daarvan. Door transparantie te bieden over de ecologische gevolgen van materiaalgebruik, kunnen we gezamenlijk duurzamere keuzes maken en een actieve bijdrage leveren aan de strijd tegen klimaatverandering.
Hoewel de meeste materialen van een project vaak al door ontwerpers zijn gekozen, hebben we soms de kans om een materiaal te kiezen. Deze materialen gaan we optimaliseren op ecologische impact en preventief communiceren om zo het ontwerpen van duurzame interieurs te vergemakkelijken.
Duurzame producten
- Milieu
- Maatschappij
- Goed bestuur
Onze eigen producten worden ontworpen met het oog op minimale ecologische impact, maximale circulariteit en positieve sociale impact. We willen onze opdrachtgevers niet alleen milieuvriendelijke producten aanbieden, maar ook het voortouw nemen in het stimuleren van duurzame innovatie binnen onze sector.
- Minimale mileu impact
- Maximale sociale impact
Verantwoorde consumptie en productie
INTOS zet zich in voor de ontwikkeling van producten die voldoen aan de hoogste duurzaamheidsstandaarden. Onze producten met optimale impact worden ontworpen met minimale ecologische voetafdruk, maximale circulariteit en positieve sociale impact. Met deze duurzame alternatieven willen we onze klanten inspireren om milieubewuste keuzes te maken.
Rond 2028 willen we dat de helft van de producten die we verkopen duurzaam ontworpen is. Dit betekent dat ze een minimale ecologische voetafdruk hebben en bijdragen aan een circulaire economie. We streven ernaar dat onze klanten standaard kiezen voor de meest duurzame oplossing.
In 2030 zullen alle producten die we verkopen voldoen aan onze hoge standaarden voor duurzaamheid, circulariteit en maatschappelijke impact. Duurzaamheid zal niet langer een optie zijn, maar de norm. Dit is onderdeel van onze missie om de transitie naar een circulaire economie te versnellen en een positieve impact te maken op het milieu.
Circulair ondernemen
- Milieu
- Maatschappij
- Goed bestuur
We ondernemen actie om een volledig circulaire bedrijfsvoering te realiseren. Dit betekent dat we producten ontwerpen voor hergebruik, het afval uit onze processen minimaliseren en inzetten op het hergebruiken van materialen, zodat grondstoffen een tweede leven krijgen.
Duurzame steden en gemeenschappen
We willen niet alleen producten leveren, maar ook verantwoordelijkheid nemen voor hun volledige levenscyclus. Door een lease- en take-back-model op te zetten werken we aan een circulaire economie waarin hergebruik en minimalisering van afval centraal staan.
Door hergebruik van afvalstromen naar 80% te verhogen, werken we aan een circulaire economie waarin hergebruik en minimalisering van afval centraal staan.
Vanaf 2027 willen we ervoor zorgen dat elk project dat we uitvoeren is ontworpen met het oog op demontage en hergebruik. Dit betekent dat we onze producten zo ontwikkelen dat ze eenvoudig uit elkaar gehaald kunnen worden, waardoor de onderdelen en materialen kunnen worden hergebruikt of gerecycled. Hiermee zetten we een grote stap richting volledige circulariteit, waarbij afval wordt geminimaliseerd en waardevolle grondstoffen behouden blijven voor toekomstige toepassingen.
Onze visie is dat tegen 2030 een robuuste infrastructuur in werking is voor het terugnemen en hergebruiken van materialen. Dit betekent dat we actief zullen bijdragen aan de circulaire economie door niet alleen nieuwe producten te maken, maar ook verantwoordelijkheid te nemen voor het hergebruik van bestaande grondstoffen.
In 2030 streven we ernaar om geen afval meer naar de stortplaats te sturen. Dit betekent dat we al ons afval zullen hergebruiken, recyclen of op een andere manier verwerken zodat het volledig wordt teruggebracht in de circulaire economie. Door afval te elimineren en materialen steeds opnieuw in te zetten, willen we onze ecologische voetafdruk drastisch verkleinen en bijdragen aan een duurzamere toekomst zonder onnodige verspilling van grondstoffen.
Verantwoord houtgebruik
- Milieu
- Maatschappij
- Goed bestuur
Wij zijn toegewijd aan het tegengaan van ontbossing door alleen materialen te gebruiken die afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen. Zo dragen we bij aan het behoud van bossen en de bescherming van biodiversiteit.
Duurzame steden en gemeenschappen
Verantwoorde consumptie en productie
Vanaf 2025 gebruiken we uitsluitend nog bosbouw-gerelateerde materialen die afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen. Met dit beleid willen we bijdragen aan het behoud van bossen en biodiversiteit, en tegelijkertijd onze verantwoordelijkheid nemen om ontbossing tegen te gaan.
In 2030 streven we ernaar om al onze projecten op te leveren met een volledige Chain of Custody-certificering. Dit betekent dat alle gebruikte materialen herleidbaar zijn naar duurzame, gecertificeerde bronnen, waardoor we maximale transparantie en verantwoordelijkheid kunnen garanderen richting onze opdrachtgevers.
(Loopbaan) ontwikkeling
- Milieu
- Maatschappij
- Goed bestuur
We investeren in de groei en ontwikkeling van onze medewerkers en studenten door hen persoonlijke ontwikkeling te bieden en hun carrièremogelijkheden te ondersteunen. We streven naar een bedrijfscultuur die kennisdeling en professionele groei stimuleert.
Fatsoenlijk werk en economische groei
Bij INTOS staan onze medewerkers centraal. In 2026 willen we voor 80% van de medewerkers een persoonlijk ontwikkelplan opstellen. Hiermee creëren we kansen voor professionele groei en versterken we onze positie als aantrekkelijke werkgever.
INTOS zet sterk in op de groei en ontwikkeling van onze medewerkers. Tegen 2027 willen we dat de tevredenheid over loopbaanontwikkeling binnen ons bedrijf boven het marktgemiddelde ligt. Dit bereiken we door medewerkers meer kansen te bieden voor persoonlijke en professionele groei, duidelijke ontwikkeltrajecten aan te bieden en loopbaanbegeleiding te versterken. Door een cultuur van leren en ontwikkelen te stimuleren, willen we een aantrekkelijke werkgever zijn en ervoor zorgen dat onze medewerkers gemotiveerd en betrokken blijven.
Gezond & veilig werken
- Milieu
- Maatschappij
- Goed bestuur
Wij zetten ons in voor de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers door een cultuur van veiligheid te bevorderen en stresspreventie te integreren in onze bedrijfsvoering. Het welzijn van onze mensen staat altijd op de eerste plaats.
Fatsoenlijk werk en economische groei
Veiligheid is prioriteit nummer één bij INTOS. Tegen 2025 willen we Safety Culture Ladder trede 3 behalen, een belangrijke stap in het waarborgen van een veilige werkplek. Daarnaast zetten we een gezondheidsprogramma op, gericht op zowel fysieke als mentale gezondheid, om het welzijn van onze medewerkers te bevorderen.
Bij INTOS is de gezondheid van onze medewerkers het belangrijkste. In 2030 willen we een werkomgeving gecreëerd hebben waarin geen werkgerelateerde ongevallen plaatsvinden, en waar geen sprake is van verzuim door werkdruk of stress. We bouwen aan een cultuur waarin veiligheid en welzijn vooropstaan.
EcoVadis
- Milieu
- Maatschappij
- Goed bestuur
EcoVadis beoordeelt bedrijven op hun prestaties op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en duurzaamheid. Het biedt een scorecard waarmee bedrijven hun ESG-prestaties inzichtelijk kunnen maken en verbeteren.
Waardig werk en economische groei (door aandacht voor eerlijke arbeidsomstandigheden).
Verantwoorde consumptie en productie (focus op duurzaamheid in de keten).
Klimaatactie (door verduurzaming van bedrijfsprocessen en emissiebeperking).
Vrede, justitie en sterke publieke diensten (door aandacht voor ethisch gedrag en anti-corruptie).
Stimuleren van milieuvriendelijke productieprocessen en reductie van CO2-uitstoot.
Bevorderen van eerlijke arbeidsomstandigheden en sociale rechtvaardigheid.
Beoordeling van transparante en ethische bedrijfsvoering.
GSES
- Milieu
- Maatschappij
- Goed bestuur
Betaalbare en duurzame energie (focus op energietransitie).
Waardig werk en economische groei (door verbeterde sociale en milieuaspecten).
Verantwoorde consumptie en productie (breed toegepast duurzaamheidsmanagement).
Klimaatactie (door strategische milieudoelstellingen).
Faciliteren van een circulaire economie en minimalisering van milieu-impact.
Focus op mensenrechten, diversiteit en inclusie.
Versterken van transparantie en samenwerking met stakeholders.
FSC® Certificering
- Milieu
- Maatschappij
- Goed bestuur
De Forest Stewardship Council (FSC®) certificeert bedrijven die kunnen voldoen aan de chain of custody verplichting van FSC-gecertificeerde eindproducten.
Certificaatcodes INTOS:
Licence Code: FSC-C019793
Certificate code: CU-COC-812603
Verantwoorde consumptie en productie (bevordering van duurzaam houtgebruik).
Leven op het land (bescherming van bossen en biodiversiteit).
Bevordering van verantwoord bosbeheer en behoud van biodiversiteit.
Ondersteuning van de rechten van lokale gemeenschappen en arbeiders.
Transparante controle van de toeleveringsketen.
PEFC Certificering
- Milieu
- Maatschappij
- Goed bestuur
Het Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC) waarborgt duurzaam bosbeheer via onafhankelijke certificering.
Certificaatcodes INTOS:
Certificaatcode: CU-PEFC-COC-812603 (CU-PEFC-812603)
Licentiecode: PEFC/30-31-061
Verantwoorde consumptie en productie (bevordering van duurzaam houtgebruik).
Leven op het land (bescherming van bossen en biodiversiteit).
Vermindering van ontbossing en bescherming van ecosystemen.
Eerbiediging van de rechten van lokale gemeenschappen.
Transparante certificeringsnormen en naleving in de toeleveringsketen.
SCL trede 2
- Milieu
- Maatschappij
- Goed bestuur
De Safety Culture Ladder (SCL) richt zich op het stimuleren van een positieve veiligheidscultuur binnen organisaties. Het meet en beoordeelt hoe bewust en proactief medewerkers en leidinggevenden omgaan met veiligheid.
INTOS is gecertificeerd op trede 2.
Goede gezondheid en welzijn (bevordering van een veilige werkomgeving).
Waardig werk en economische groei (verbetering van arbeidsveiligheid).
Verminderen van milieu-incidenten door een sterkere focus op veiligheidsprotocollen en bewustzijn.
Versterken van een cultuur waarin veiligheid en welzijn van werknemers en omstanders centraal staan.
Creëren van een structuur waarin veiligheidsnormen worden bewaakt, gemeten en continu verbeterd.
VCA** Certificering
- Milieu
- Maatschappij
- Goed bestuur
VCA** (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers) richt zich op veilig werken in risicovolle omgevingen.
Daarnaast zijn alle uitvoerende medewerkers individueel VCA gecertificeerd.
Goede gezondheid en welzijn (bevordering van een veilige werkomgeving).
Waardig werk en economische groei (verbetering van arbeidsveiligheid).
Minimaliseren van milieu-incidenten op de werkvloer.
Waarborgen van een veilige werkomgeving voor werknemers.
Stimuleren van naleving en verantwoording binnen veiligheidsnormen.
ISO 9001 Certificering
- Milieu
- Maatschappij
- Goed bestuur
ISO 9001 is een internationale standaard voor kwaliteitsmanagementsystemen, gericht op continue verbetering en klanttevredenheid.
Indirecte verbetering door efficiënter gebruik van hulpbronnen.
Focus op klantgerichtheid en het leveren van betrouwbare producten.
Implementeren van duidelijke kwaliteitsprocedures en -normen.
ISO 14001 Certificering
- Milieu
- Maatschappij
- Goed bestuur
ISO 14001 is een milieumanagementsysteem dat helpt bij het verminderen van milieu-impact en naleving van regelgeving.
Verantwoorde consumptie en productie (effectief milieumanagement).
Klimaatactie (vermindering en mitigatie van milieueffecten).
Leven op het land (vermindering van impact op biodiversiteit).
Actieve beheersing en vermindering van milieu-impact.
Indirecte voordelen door milieuvriendelijke processen.
Stimuleren van naleving van milieuwetgeving en continue verbetering.
Door middel van rapportages en transparantie maken wij onze ambities en prestaties inzichtelijk en laten we zien hoe wij bijdragen aan duurzame waardecreatie.
Lid Koninklijke CBM sinds 2001
INTOS is sinds 2001 trots lid van de Koninklijke CBM, de branchevereniging voor de interieurbouw en meubelindustrie. Als actief lid zet INTOS zich in voor kennisdeling, samenwerking en de verdere professionalisering van de sector. Dit langdurige lidmaatschap onderstreept onze betrokkenheid bij de branche en onze inzet om hoogwaardige en duurzame oplossingen te blijven leveren.
12.000 uur sociale werkvoorziening
Per jaar! Wij werken samen met Stichting SIG om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt nieuwe kansen te bieden. Door hen een veilige en inspirerende werkplek te bieden, dragen we bij aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Samen creëren we waarde, zowel sociaal als maatschappelijk.
Hoe kan ik helpen?
Wij staan open voor alle vormen van interactie! Heeft u vragen, ideeën voor samenwerking, of behoefte aan advies over duurzame oplossingen in de interieurbouw? Neem gerust contact op.
“Het is mijn missie om de interieurbouwsector te transformeren naar een duurzame en toekomstbestendige industrie.”
Volg Robert op LinkedIn voor duurzame interieurbouw tips & tricks, webinars en whitepapers.
INTOS Kennissessies
Bij INTOS delen we graag onze expertise op het gebied van interieurinnovaties en duurzaamheid. Ontdek hoe wij samen jouw project naar een hoger niveau kunnen tillen met slimme, duurzame oplossingen.
Schrijf je in en ontdek de mogelijkheden!
Volg Robert op LinkedIn voor duurzame interieurbouw tips & tricks, webinars en whitepapers.
“Het is mijn missie om de interieurbouwsector te transformeren naar een duurzame en toekomstbestendige industrie.”